KonjicSportVijesti

Denković i Bodul u timu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine

Iza nas je još jedno kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. Od petka do nedjelje su odigrane utakmice domaćeg prvenstva, a SportCentar je odabrao idealni tim 13. kola.

U 11 idelanih su dva igrača Igmana, Denković i Bodul, koji su svojim sjajnim igrama i golovima protiv Zvijezde 09 oduševili bh.fudbalsku javnost i još jednom pokazali da se radi o vrhunskim fudbalskim majstorima.

Redakcija SportCentra se odlučila na ovih 11:

Vedad Muftić – četvrti put ove sezone sačuvao mrežu, nastavljajući sa sjajnim partijama u svom klubu.

Klement Šturm – zabilježio sjajnu asistenciju u ovom kolu, te nakon trinaest odigranih utakmica ima jedan gol i tri asistencije.

Marin Ančić – bivši reprezentativac naše države, postigao je prvi pogodak u bordo dresu, donoseći vrijedan bod svojoj ekipi.

Ante Hrkač – preporođeni stoper ove sezone, nastavlja sa sjajnim partijama ove sezone u dresu Veleža. Ovaj fudbaler je uspio sa svojim saigračima sačuvati mrežu netaknutom protiv ekipe GOŠK-a.

Karlo Kamenar – pokazuje sjajan učinak ove sezone kao veznjak. U trinaest odigranih utakmica, upisao je tri gola i dvije asistencije, uključujući odličan pogodak protiv ekipe Širokog Brijega.

Jakov Blagaić – sjajni krilni fudbaler Borca, nastavlja s dobrim partijama. Njegova asistencija na Koševu nije bila dovoljna da odvede svoj tim do nove pobjede.

Stefan Denković – jedan od glavnih kreatora u ekipi Edisa Mulalića. Ovaj brzonogi krilni fudbaler protiv Zvijezde 09 je imao izvrstan prodor te se upisao prvi put listu strijelaca. Početkom ove sezone došlo je do pada u igri, ali prema zadnjim nastupima, Denković pokazuje zašto je dobio povjerenje i novi ugovor u ekipi Igmana.

Darko Bodul – pokazuje zašto u CV ima toliko ozbiljne i uspješne klubove. Svojom zavidnom tehnikom često je znao izmamiti aplauze publike.

Giorgi Guliashvili – pozajmljeni igrač Sarajeva koji igra za Velež, postigao je novi pogodak, drugi na svom kontu.

Nermin Haskić – najbolji strijelac Veleža i lige, postigao je devet golova u 13 odigranih utakmica, nastavljajući tamo gdje je stao prošle sezone.

Dženan Haračić – igrač iz sjene, “ostavio” je tri boda na Grbavici te po ko zna koji put obradovao navijače Plavih, pravi džoker.

Slični članci

Back to top button