BiHNekategorisanoVijesti

Gori pijaca na Otoci

Pijacu “Kvadrant” koja se nalazi u sarajevskom naselju Otoka danas u poslijepodnevnim satima zahvatio je veliki požar, a na mjestu požara trenutno se nalazi veliki broj vatrogasnih ekipa.

S obzirom na to da se na pijaci nalazi veliki broj prodavnica sa tekstilom i sličnom robom, vatra se vrlo brzo proširila iz jednog dijela te je zahvatila i niz drugih štandova koji se nalaze unutar objekta pijace te se u suštini proširila i na ostatak pijace.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.600.0_hr.html#goog_930668387

Pijacu “Kvadrant” u sarajevskom naselju Otoka zahvatio veliki požar.

Prema onome što je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba, trenutno je na terenu minimalno pet vatrogasnih vozila. Osim vatrogasaca, u gašenju požara pomažu i zaposlenici pijace kao i okupljeni građani.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.600.0_hr.html#goog_930668388

Požar na pijaci “Kvadrant”

Uzevši u obzir vremenske uslove i vjetar u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, vatrogasci trenutno imaju velikih problema s gašenjem požara, a vremenski uslovi dodatno podstiču i njegovo širenje.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.600.0_hr.html#goog_930668389

Brojni vatrogasci pokušavaju ugasiti požar na Otoci

klix.ba

Za sada nije poznato da li ima povrijeđenih u požaru. Također, nije poznat ni sam uzrok požara. Informacije o uzrocima požara bit će dostupne tek nakon obavljenog uviđaja koji će uslijediti nakon što požar bude ugašen.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button