BiHKonjicSportVijesti

Igman savladao Zvijezdu 09 i ostvario drugu uzastopnu pobjedu

Igman je na svom terenu pobjedio Zvijezdu 09 u meču 13. kola Premijer lige BiH, a rezultat ovog meča je glasio 3:1 za tim iz Konjica.

U uvodnim minutama meča na Gradskom stadionu u Konjicu nije bilo prilika, te se uglavnom igralo između dva šesnaesterca, a onda je uslijedio pokušaj Bodula sa 25 metara, ali je lopta otišla pored gola.

Poslije toga je Igman preuzeo inicijativu, te su se redale šanse ispred protivničkog gola, ali golova nije bilo sve do 24. minute, kada je klub iz Konjica poveo sa 1:0.

Nakon kornera, lopta se odbila do Bodula, koji je bio na 16 metara od gola Zvijezde 09, sjajno šutirao i pogodio za vodstvo svog tima.

U 28.muniti Zvijezda 09 je poravnala rezultat. Dobru kontru svog tima pogotkom je završio Karaklajić, a asistenciju kod njegovog gola je zabilježio Godswill.

Promjene rezultata nije bilo sve do 42. minute, kada je Igman ponovo došao do prednosti. Hebibović je dobro uposlio Ramića, koji je izašao sam pred golmana gostiju i rutinski pogodio za 2:1, a sa tim rezultatom otišlo se na odmor. 

Na početku drugog dijela meča u Konjicu, domaćin je imao kontrolu igre i rezultat kakav je htio prije početka utakmice, ali ozbiljnijih prilika nije bilo sve do 63. minute.

Tada je Sipović šutirao glavom nakon kornera sa nekoliko metara, ali je lopta otišla preko gola, da bi potom gosti imali dva dobra pokušaja, ali nisu uspjeli doći do novog izjednačenja

Igman je postigao treći gol u 80.minuti. Denković je primio loptu gotovo na svojoj polovini terena, nanizao je nekoliko protivničkih igrača, fenomenalno pogodio za 3:1 i postigao jedan od najljepših golova u ovoj sezoni u Premijer ligi BiH..

To je ujedno bio i posljednji gol na ovom meču, budući da do kraja utakmice nije bilo prilika na obje strane, pa je tako Igman upisao i drugi uzastopni trijumf u Premijer ligi BiH, nakon što je u prethodnom kolu savladao Željezničar.

FK Igman – FK Zvijezda 09 3:1 (Bodul 24‘, Ramić 42‘, Denković 80‘, –  Karaklajić 28‘).

IGMAN: Ćeman, Bešagić, Hebibović (Denković), Bodul, Čubrilo, Sipović (Pirić), Bojo, Đorić, Mešić (Janketić), Buturović, Ramić(Ahmetović).

ZVIJEZDA 09: Damjanović, Ristanović, Tomanović, Raca, Veličković, Godswill, Karaklajić, Đorđević, Ponjević, Šapić, Vukoja.

Ekipa Igmana je trenutno deveta na tabeli sa 15 bodova, a u narednom kolu Konjičani gostuju Slogi.

Foto:E.N/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button