BiHVijesti

U petak i subotu narandžasto upozorenje zbog jakog vjetra i intenzivnih padavina

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je upozorenje građanima Bosne i Hercegovine u vidu narandžastog meteoalarma zbog predstojećih vremenskih nepogoda.

Zavod je izdao upozorenje zbog jakih do olujnih, lokalno i orkanskih, udara vjetra. Osim toga, postoji mogućnost i intenzivnijih pljuskova praćenih grmljavinom.

Udari vjetra očekuju se širom zemlje te je upozorenje na jak vjetar izdat za sve dijelove BiH. Padavine se uglavnom očekuju u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne i u tim dijelovima će, osim za vjetar, biti na snazi i alarm za padavine.

Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje: – Udari vjetra od drugog novembra od 20 sati do trećeg novembra do 15 sati. Meteoalarm za padavine izdat je za treći novembar uglavnom, prije podne i sredinom dana.

Iz FHMZ-a napominju da su očekivani udari vjetra između 60 i 80, lokalno oko/iznad 90 km/h. Očekivana količina padavina, u navedenim područjima za koja je izdato upozorenje prognozira se između 30 i 50, lokalno do 70 l/m2.

klix.ba

Slični članci

Back to top button