HercegovinaSport

Počeli radovi na igradnji južne tribine na stadionu Rođeni

FK Velež polako, ali sigurno ostvaruje zacrtano – dobijanje modernog stadiona za odigravanje međunarodnih utakmica. Danas su počeli radovi na igradnji južne tribine na stadionu “Rođeni” u mostarskom naselju Vrapčići.

Ranije je iz Veleža najavljeno da će tribina koja će biti izgrađena zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim, a tu su i drugi neophodni sadržaji.

Tako će se u sklopu nove tribine nalaziti svlačionice i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon.

Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa.

“Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Vrijednost projekta je million i po KM sa PDV-om, a važno je naglasiti i kako je zatvorena finansijska konstrukcija. Nova Uprava je obećala nastavak radova na infrastrukturi i to se obistinilo. Nova tribina će značiti novi ambijent i naš će, siguran sam, biti jedan od najljepših stadiona u državi. Dobili smo potrebne dozvole i sada idemo u realizaciju. Koristim priliku da zahvalim Gradu Mostaru, posebno predsjedniku Gradskog vijeća, kao i svim vijećnicima koji su glasali za ovu stavku”, rekao je predsjednik Veleža na potpisivanju ugovora.

Slični članci

Back to top button