BiHSport

Bašić je naslijedio Mulalića koji ga je porazom u Konjicu smijenio

Nakon serije loših rezultata uprava Željezničara je odlučila da smjeni šefa stručnog štaba Nermina Bašića koji je prije nekoliko mjeseci nasljedio Edisa Mulalića

Također istu sudbinu je prije nekoliko mjeseci doživio i Edis Mulalić koji je smjenjen sa klube FK Željezničar, a njegov nasljenik je bio Nermin Bašić.

Igrom slučaja Bašić je baš dobio otkaz nakon što je popularni „Sablja“ ostvario pobjedu protiv Željezničara samo ovaj put sa klupe Igmana iz Konjica, rezultatom 2:0.

Podsjetimo, Mulalić je na klupi Željezničara  imao u 43 utakmice 18 pobjeda, 14 remija i 11 poraza. Izborio je polufinale kupa BiH sa Željezničarom, te je osvoji 39 bodova od 53 kojih je Željezničar imao na kraju sezone.

U ovom mandatu Nermin Bašić je u 26 utakmica upisao 10 pobjeda, 4 remija i 12 poraza, a upravo zadnji poraz i jako loš niz u posljednjim kolima je presudio Bašiću da više ne bude šef stručnog štaba tima sa Grbavice.

Igrom sudbine se desilo da baš Bašić nasljedi Mulalića, a samo nakon nekoliko mjeseci popularni “Sablja” je bio ona kap koja je prelila čašu i tako presudio kolegi Nerminu.

Slični članci

Back to top button