BiHDruštvoPoljoprivredaVijesti

Počele kontrole korisnika poljoprivrednih poticaja u FBiH

Počele su kontrole poljoprivrednih proizvođača na području Federacije Bosne i Hercegovine koje vrše ovlašteni službenici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Riječ je o provjerama u vezi sa zahtjevima podnesenim po modelima ruralnog razvoja i ostalih vrsta podrški, a koje se provode na terenu.

Služebnici, kako je navedeno, imaju propisane legitimacije odobrene od ministarstva te su ovlašteni za kontrole klijenata na terenu i utvrđivanje činjeničnog stanja. Ministarstvo je pozvalo korisnike ovih vrsta poticaja da prilikom kontrole traže na uvid nalog i ovjerenu legitimaciju.

“Pristup dokumentima kao i komunikacija između ovlaštenih službenika ministarstva i klijenata, a koja podrazumijeva bilo koju vrstu informacija o samoj kontroli ili informacije o mogućnostima ulaganja, visini dodjele novčanih podrški i slično dozvoljena je samo službenicima ovlaštenim za kontrolu klijenata na terenu sa izdatim legitimacijama”, navedeno je u saopćenju.

Bilo kakve zloupotrebe u vezi neovlaštenog predstavljanja, klijenti mogu prijaviti na e-mail info@fmpvs.gov.ba ili broj telefona 033/726-550.

Agroklub

Slični članci

Back to top button