KonjicSport

Edis Mulalić: Ne smije nam se dešavati da utakmica bude u egalu sa igračem više

Trener Igmana, Edis Mulalić, obratio se novinarima na konferenciji za medije poslije utakmice 12. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara. 

Igman je na Gradskom stadionu u Konjicu savladao Plave rezultatom 2:0, a Mulalić je poslije susreta poručio kako je današnji meč bio težak za njegovu ekipu.

Teška utakmica i mislim da smo loše reagovali na crveni karton. Kako loše, prvenstveno zbog situacije naših igrača, gdje su taktički potkovani da reaguju na igrača više. Imali smo problema sa posjedom lopte, jer je Željo bio sa igračem manje, a mi smo morali smiriti loptu, da uhvatimo pas, žurili smo u tranzicijama. U prvih 35 minuta je igra bila u egalu, jer smo mi bez ikakve potrebe trošili lopte i napravili smo toliko tranzicija. Utakmica je sa igračem više u egalu bila i mislim da se to ne može desiti. Sve je to stvar glave, kazao je Mulalić.

On se potom osvrnuo na drugo poluvrijeme utakmice u Konjicu.

U drugom poluvremenu smo se dogovrili da spustimo loptu i počnemo igrati. Teren je bio katastrofalan i težak, dosta je igračima tražio trke u tranzicijama, kako u jednoj, tako i u drugoj liniji. Na postavljenu Željinu odbranu u posljednjoj trećini, trebao nam je igrač preko kojeg bi napravili višak. U nekim situacijama ne smijemo tako reagovati, odnosno kada imamo igrača više. Protiv Širokog Brijega smo odigrali odličnu utakmicu, u posjedu top utakmicu. Protiv Sarajeva smo zaslužili barem bod zbog našeg angažmana. Ne znam ko je Sarajevu napravio pet zicera. Danas je bilo manje šansi, a sa drugim poluvremenom možemo biti zadovoljni, a sa prvim ne. Dosta je posla pred nama, a ono što je dobro, jeste da se ovi momci nagrade. Ja sam tu već treću sedmicu, stvarno dobro rade, a i moji treninzi nisu lagani, kazao je Mulalić, pa dodao:

Prošlu utakmicu protiv Sarajeva smo igrali bez tri standardna igrača. Đorić je odigrao vrhunski desnog beka, nikad beka nije igrao. Drago ti je kao treneru da oni nemaju kalkulaciju, da sve što radimo da bi se vratilo rezultatima. Igrali smo bez Bešagića, bez Dupovca, mali danas Butur, on i Sipović, sve su danas duele protiv Krpića dobili. Ne može Igman imati kao Sarajevo 30 dobrih i provjerenih igrača. Imamo što imamo, za šta će to na kraju biti dovoljno… Ovo je trenutna slika, bitno mi je da oni daju dobru povratnu informaciju, a na nama je da to pretočimo u rezultat. 

Igman će u narednom kolu na Gradskom stadionu u Konjicu dočekati Zvijezdu 09.

Slični članci

Back to top button