BiHBiznisDruštvoKonjicPrivredaVijesti

Nermin Nikšić posjetio Gradsku upravu Konjic i gradonačelnika Osmana Ćatića

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas boravi u posjeti Gradu Konjicu -Istaknuta izuzetna saradnja lokalne zajednice i Vlade Federacije BiH

Danas je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić posjetio Gradsku upravu Konjic gdje se sastao sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem.

Tema razgovora vođenih tokom susreta bili su aktuelni projekti koje Grad Konjic realizuje uz podršku Vlade Federacije BiH i problemi sa kojima se susreću zdravstveni radnici zaposleni u Domu zdravlja Konjic.

– Saradnja koju smo gradonačelnik Ćatić imali kao parlamentarci u nekom ranijem periodu sada je dobila neki novi oblik i formu. Razgovaramo kao gradonačelnik i premijer i mnogo se bolje razumijemo, a projekti koji dolaze sa nivoa Grada koji su aktuelni u ovoj godini Vlada je podržala i nastojat ćemo i u narednoj godini raditi na još kvalitetnijem i boljem nivou. Pokušavamo probleme koji su aktuelni tretirati kao svoje i raditi kako bi oni postali što manji, sve sa ciljem kako bi naši sugrađani imali najkvalitetnije moguće javne usluge – kazao je premijer Nikšić, naglašavajući kako je Konjic njegova lokalna zajednica i njegov grad, za koji je vezao svoj život.

– Nadam se da će u ovom vremenu koje je pred nama,doći i do formiranje Vlade Hercegovačko-neretvanskom kantonu, koja će biti u punom kapacitetu, kada bi ta vertikala bila još prohodnija i bolja, a sve to bi samo donijelo plus našem gradu – istaknuo je Nikšić.

– Mi smo se potrudili da tokom susreta sa premijerom Nikšićem u sklopu Dana grada Konjica i Dana dijaspore prezentujemo sve one aktivnosti koje Grad planirada uraditi, kako bi Vlada Federacije BiH bila dio tih projekata. Mogu sa zadovoljstvom reći da su ti projekti već u fazi implementacije i da se sve aktivnosti koje smo dogovorili sa premijerom i realizuju – kazao je gradonačelnik Ćatić, zahvaljujući se premijeru Nikšiću na posjeti i podršci.

– Uvijek nam je drago kada imamo ljude koji znaju odakle dolaze i ne zaboravljaju Konjic kada su na određenim funkcijama – naglasio je gradonačelnik Ćatić.

Nakon susreta u Gradskoj upravi uslijedila je zajednička posjeta i sastanak sa menadžmentom Doma zdravlja Konjic, kako bi se razgovaralo o načinima prevazilaženja stanja u kojem se ova zdravstvena ustanova nalazi već duži niz godina.

Grad Konjic

Slični članci

Back to top button