Crna hronikaHercegovina

Teška saobraćajna nesreća u Mostaru: Povrijeđene četiri osobe

Policijskoj upravi Mostar jutros oko 04.00 sata prijavljena je teža saobraćajna nezgoda koja se dogodila u Ulici kralja Tomislava (Avenija), na lokalitetu Starog igrališta.

Kako “Heregovina.info” saznaje, u ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovao je lični automobil Mercedes i povrijeđene su četiri osobe.

Iz, za sada, neutvrđenih razloga, vozač automobila je izgubio nadzor nad upravljačem automobila, udario je u stablo te se auto prevrnuo na krov.

Poznato je da su dvije osobe zadobile teške tjelesne povrede, a još dvije osobe su lakše povrijeđene. Zbog ove saobraćajne nezgode, promet je do uklanjanja vozila, na dijelu Avenije (od zgrade “Spajalica” prema Strelčevini) bio obustavljen i preusmjeravao se drugim ulicama.

Za upravljačem automobila je bio M. K. (2004.) koji je po izjavi putnika iz automobila napustio mjesto nezgode. U automobilu su još bili I. I. (2004.), E. P. (2004.), A. K. (2004.) i J. S. (2004.). Osobe I. I. i E. P. su zadobile teške tjelesne povrede, a ostale dvije osobe su prošle s lakšim tjelesnim povredama.

Uviđaj su na mjestu događaja uradili službenici Policijske uprave Mostar. O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac po čijoj naredbi je automobil izuzet i prebačen u krug Policijske uprave Mostar gdje će biti izvršeno vještačenje tehničke ispravnosti vozila.

Slični članci

Back to top button