KonjicNVOVijestiZanimljivosti

Članovi GSS Konjic uspješno završili naprednu medicinsku obuku

Članovi Gorske službe spašavanja, Stanica Konjic su proteklog vikenda imali priliku učestvovati u naprednoj medicinskoj obuci koju je realizovao Tim Američke vojske za civilno-vojnu saradnju. Obuka pod nazivom “Upravljanje traumom” je održana na lokalitetu Rujište i imala je težište na zbrinjavanju i prvoj pomoći unesrećenim u raznim situacijama.

Obuka se sastojala od teoretskog i praktičnog dijela, nakon čega se održala završna vježba i provjera usvojenog znanja. Ovoj obuci je prisustvovalo 11 članova GSS Konjic, od kojih su svih 11 uspješno položili i savladali sve aspekte obuke.

Zahvaljujemo se GSS Mostar, Američkoj ambasadi u Bosni i Hercegovini, kao i vatrogasnom društvu “Park Prirode Rujište” i Crvenom krstu Mostar, koji su pomogli da se ova obuka realizuje. Ova obuka je iznimno važna za članove GSS Konjic, jer im omogućuje da steknu nova znanja i vještine koje mogu koristiti u pružanju prve pomoći unesrećenima u raznim situacijama. Zahvaljujući ovoj obuci, članovi GSS Konjic su sada još bolje opremljeni za pružanje životne pomoći svima onima koji je trebaju.” – saopćeno je iz GSS Konjic.

Slični članci

Back to top button