KonjicVijestiZanimljivosti

GLAVATIČEVO Najezda vukova – lovci na noge

U posljednih nekoliko dana na području Glavatičeva i okoline uočena je najezda vukova, a u blizini ribnjaka Lađanica 26. septembra u po bijela dana viđena su dva vuka. – piše na svom fb profilu Emin Hebibović.

“Nekako u isto vrijeme na Selištu je vuk napao psa kojeg je vlasnik Tucaković Juso uspio odbraniti. Par sati kasnije (istog dana) viđen vuk u naselju Krupac u blizini Grčke glavice.

Sutradan u popodnevnim satima Š. H. Imao je susret s vukom (mlađi vuk) u Bećirovini, (Međe), a kilometar dalje susret sa sličnim (moguće istim) vukom na Ramuši (Lokve) imao je H. H.

Istoga dana manji vuk je u podnožju Kvanja prišao A. B. koji je sabirao drva i režao na njeg pa ga je udario kamenom, a potom dokrajčio metricom (biljom).

Vrhunac je bio – jučer (06.10.) u sred dana (oko 12 h.) na Međama na livadi u blizini porodične kuće vuk napao kravu Daguda Zejne, a uspio je odbraniti Hebibović Hilmo i to tek kad je kamenjem i palijom napao vuka iz neposredne blizine, jer haka i galama sa odstojanja nije pomogla.

UPUĆUJEM JAVNI POZIV I APEL – JLO I LOVAČKA SEKCIJA GLAVATIČEVO U SARADNJI SA LOKALNOM ZAJEDNICOM I UZ KONSULTACIJE SA GRADSKOM UPRAVOM DA POD HITNO RAZMOTRI OVU SITUACIJU I PODUZME ODGOVARAJUĆE KORAKE.”

-Ponašanje navedenih vukova nije normalno. Potrebno je obavezno obavjestiti veterinarsku stanicu, obezbjediti uzimanje uzorka sa mrtvog vuka i ozljeđene krave. Licno sumnjam na bjesnilo, ali ne mora biti. Navedena situacija nije bezazlena i u svakom slucaju je neuobicajena. – piše Sulejman Badžak.

Slični članci

Back to top button