BiHDruštvoHercegovinaVijesti

Proveden proces akreditacije na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

U periodu od 25. do 27. septembra na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru je boravila komisija stručnjaka imenovana od strane Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta s ciljem provođenja postupka akreditacije (reakreditacije) Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Stručnu komisiju su činili:

Dr. sc. Ibrahim Plančić, predsjednik Komisije i predstavnik akademske zajednice u Bosni i Hercegovini;

Dr. sc. Nermina Hadžihrahić, članica Komisije i predstavnica akademske zajednice u Bosni i Hercegovini;

Dr. sc. Dražan Kozak, član Komisije i međunarodni stručnjak;

Dr. sc. Nenad Marković, sekretar komisije, predstavnik privrede i prakse;

Ajna Veladžić, studentica.

Pristupajući intenzivnoj i kvalitetnoj analizi svih Kriterija za akreditaciju visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, članovi Komisije su održali niz radnih sastanaka sa različitim interesnim grupama: menadžmentom Univerziteta, nastavnim i administrativnim osobljem, studentima, te predstavnicima tržišta rada i predstavnicima alumni studenata.

U okviru boravka na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru članovi Komisije su izvršili obilazak univerzitetskog kampusa uz prezentaciju infrastrukturnih resursa i novoizgrađenog Studentskog doma Antalija.

U amfiteatru Mašinskog fakulteta članovi Komisije su usmeno prezentirali nalaze rada Komisije u procesu akreditacije Univerziteta.

U ime Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru iskazujemo iskrenu zahvalnost svima koji su dali doprinos u procesu akreditacije/reakreditacije Univerziteta. Iskrene zahvale upućujemo nastavnom i administrativnom osoblju Univerziteta; studentima I, II i III ciklusa studija koji uzeli učešće u procesu akreditacije/reakreditacije.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim partnerima predstavnicima tržišta rada i alumni studentima koji su se odazvali pozivu Univerziteta, odvojili dragocjeno vrijeme i energiju i aktivno učestvovali u procesu akreditacije Univerziteta.

Zahvaljujemo se i članovima Komisije na stručnosti i predanosti, ali i temeljitosti kojom su proveli proces akreditacije na našem Univerzitetu.

Proces akreditacije predstavlja finalnu fazu napornog rada, truda i zalaganja svih zaposlenika i studenata na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru koji kontinuirano teže ka inovacijama i unapređenju svih procesa na Univerzitetu.

UNMO

Slični članci

Back to top button