Crna hronikaHercegovinaVijesti

Saši O. iz Mostara određen pritvor zbog Produženog krivičnog djela “Teška krađa”

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 26.09.2023. godine, određen je pritvor u trajanju od najduže 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom Saši O., zv. „Buba“ (1978 .), iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio Produženo kazneno djelo „Krađa“ iz čl. 286. st.1. KZ F BiH.

Saša O. se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 16.03.2023. godine do 29.08.2023. godine, sa ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist otuđivao razne artikle i to u osam pojedinačnih slučajeva i počinio kazneno djelo „Krađa“, na različitim lokalitetima u Mostaru, a na štetu objekata: trgovina „Hercegovina Promet“, trgovina „Konzum“ u TC „Mepas Mall“, BC „G-Petrol“– Poslovna jedinica Mostar 2, BC „Hercegovina Promet“, BC „Energo Petrol“, TC „Bingo“ – poslovnica broj: 246, TC „Bingo“ – poslovnica broj: 254 i trgovina „Duga-tehna“.

Budući da je Saša O. višestruki povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora, Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Saši O. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Kantonalno tužilaštvo HNŽ/K u saradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Slični članci

Back to top button