BiHDruštvoKonjicVijesti
Popularno

Jasmin Guska zadužio je Konjic i državu Bosnu i Hercegovinu

Porodica, rodbina, prijatelji i saborci rahmetli Jasmina Guske danas su obilježili dvanaestu godišnjicu od njegove smrti (23. 9. 2011. – 23. 9. 2020.).

Svoje obraćanje prisutnima imali su predstavnici JOB Branilaca Konjica, Patriotske lige Konjic i Regionalnog odbora Patriotske lige Hercegovina, a prisutan je bio i Osman Ćatić, gradonačelnik Grada Konjica.

Podsjećamo, Salih ef. Nefer, u svome obraćanju prije godinu dana, rekao je, da se grad nije odužio ovome čovjeku za njegove zasluge u odbrani, da mu je Jasmin govorio o lošem odnosu državnih institucija prema njemu, o pritiscima i neopravdanim optužbama, pa pozivam sve nadležne organe i učesnike borbe da nešto naučimo iz ovoga i ne dozvolimo da se takve greške ponove prema drugim zaslužnim građanima.

Svi zajedno prisjetili su se Jasminove značajne uloge u odbrani države, te istakli njegovu požrtvovanost, sposobnost i hrabrost, kao i pomoć koju je Konjic pružao susjednim i drugim općinama u pripremi i u prvim danima agresije na BiH. U sudbonosnim danima za grad Konjic i državu Bosni i Hercegovinu Jasmin je bio na čelu MUP-a, koji je prvi imao organizovane i naoružane jedinice, bio je član Patriotske lige, organizator otpora, prvi generalni sekretar općinske organizacije SDA…

Članovi porodice rahmetli Jasmina Guske izrazili su svoju zahvalnost prisutnima što se sjećaju dobrih djela ovog hrabrog čovjeka i kazali da imaju želju da se na nivou grada napravi Ratni muzej kako bi porodice poginulih, ali i živi borci izložili svoje predmete koji su bili dio velikog mozaika odbrane grada Konjica.

Slični članci

Back to top button