DruštvoKonjicKulturaVijesti

Održan mevlud u Blučićima

U okviru manifestacije “Merhaba, hej, naš Resule” Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Konjic, u srijedu 20.septembra 2023.godine poslije akšam namaza u mesdžidu u Blučićima upriličen je mevludski program.

Na početku mevludskog programa okupljenim vjernicima i vjernicama obratio se Muamer ef. Cero, imam džemata Gorani u čijem sastavu je i naselje Blučići.

Mevlud su učili imami MIZ Konjic a predavanje je održao glavni imam MIZ Konjic Refik ef. Delić.

“Živimo vrijeme kada smo sve sve što je vrijedno obezvrijedili, a sve što je nevrijedno postalo nam je zanimljivo. Poslanik je kazao: “Ko na mene donese jedna salavat Allah će na tog čovjeka donijeti deset salavata”. Mi danas zaboravljamo na ove vrijednosti. Zato smo zahvalni Allahu, dž.š., na uputi koju nam je dao da budemo od onih koji njeguju i drže do ovih vrijednosti, evo, i kroz ova naša mevludska okupljanja.” – kazao je,u svom obraćanju Refik efendija.

Važno nam je da imamo susrete, da se susrećemo i da naši susreti budu prožeti razumijevanjem našeg vjerskog, nacionalnog i svakog drugog interesa. Važno nam je da jedni drugima pristupamo lijepom riječju.- kazao je Refik efendija.

Naredni program manifestacije “Merhaba, hej, naš Resule” je u utorak 26.09.2023.godine – centralni program manifestacije koji će se održati u Gradskoj džamiji u Konjicu.

MIZ Konjic

Slični članci

Back to top button