BiHSport

GOŠK u posljednjoj sekundi šokirao Željezničar, u subotu derbi u Konjicu

FOTO: Ajdin Cocalić

Poslije pauze zbog igranja reprezentacije u kvalifikacijama za EP, današnjim utakmicama 7. kola u Sarajevu i Doboju nastavlilo se prvenstvo u fudbalskoj Premijer ligi BiH.

Fudbaleri GOŠK-a savladali su Željezničar na Grbavici u susretu 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 3:2.

Fudbaleri Sloge upisali su drugi ovosezonski trijumf u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.Tim iz Doboja je na svom terenu savladao Tuzla City rezultatom 2:1, čime je prekinuo niz od četiri uzastopna ligaška trijumfa.

Derbi kola igraju Sarajevo i Zrinjski, a pažnju privlači i meč u Konjicu.

Hercegovački derbi igraju Igman i Velež, koga će s klupe voditi Dean Klafurić. Igman je jedno od prijatnijih iznenađenja i iz njegovog tabora najavljuju ofanzivnu igru i pobjedu. Velež koji ne pruža partije koje od njega očekuju navijači, koji će u velikom broju biti na stadionu u Konjicu, pokušaće da iznenadi protivnika i vrati se neporažen.

Zrinjski, poslije neočekivanog poraza od Posušja na domaćem terenu, očekuje teško gostovanje protiv Sarajeva, trenutnog lidera na tabeli. Sigurno je da će gledaoci uživati na Koševu, a čini se da su domaći u blagoj prednosti.

Široki Brijeg je favorit protiv fenjeraša Zvijezde 09, a Borac dočekuje Posušje, koje je slavilo protiv Zrinjskog i čiji igrači najavljuju da se i sa ovog gostovanja mogu vratiti neporaženi.

Petak

16 sati

Doboj: Sloga Doboj-Tuzla City 2:1

18,30 sati

Sarajevo: Željezničar-GOŠK 2:3

Subota

16 sati Konjic: Igman-Velež (Miloš Gigović-Gradiška)

20,45 sati Sarajevo: Sarajevo-Zrinjski (Luka Bilbija-Prijedor)

Nedelja

19,45 sati Široki Brijeg: Široki Brijeg-Zvijezda 09 (Irfan Peljto-Sarajevo)

19,45 sati Banja Luka: Borac-Poušje (Haris Halkić-Sanski Most)

Slični članci

Back to top button