HercegovinaPolitikaVijesti

Pregovori u HNK: Ništa od sastanka u formatu HDZ-a BiH, SDA i SDP-a

Sastanak pregovaračkih timova HDZ-a BiH, SDP-a i SDA u vezi s formiranjem izvršne vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koji je najavljen za sutra s početkom u 15 sati u zgradi Kantonalne skupštine u Mostaru, neće se održati u predviđenom formatu, potvrđeno je za portal “Avaza”.

Podsjetimo, pregovarački tim HDZ-a BiH je pozvao predstavnike SDA i SDP-a na sastanak, a prema posljednjim informacijama, postoji mogućnost odvojenih sastanaka.

Iz KO SDP HNK nam je rečeno da je predloženi format za njih neprihvatljiv te da su zatražili održavanje pojedinačnih sastanaka.

Ludvig Letica, predsjednik KO HDZ-a BiH, potvrdio nam je da su ga iz SDP-a obavijestili o tome te je poručio da su za sve varijante otvoreni, ali da, prije svega, insistiraju na dinamizaciji, budući da, praktično, godinu nakon izbora Vlada HNK nije formirana.

Podsjetimo, za potvrđivanje Vlade HNK neophodna je dvotrećinska većina. U Skupštini HNK HDZ BiH ima 11 zastupnika SDA sedam, HDZ 1990 i SDP po tri, HRS i DF po dva, a NiP i NES po jednog.

Avaz.ba

Slični članci

Back to top button