BiHDruštvoKulturaVijesti

Komediju “Luda kuća” pogledalo preko 5.000 gledalaca širom BiH

Ljetnu turneju pozorišne komedije “Luda kuća” u režiji Saše Petrovića pogledalo preko 5.000 gledalaca širom BiH.

Lukavac, Zavidovići, Jablanica, Konjic, Cazin, Jajce, Srebrenik, Bosanska Krupa, Ključ, Bosanski Petrovac dio su gradova koji su imali priliku biti na terapiji smijeha uz ansambl predstave “Luda kuća”.

Ovo je predstava o kojoj ne treba pisati, nego je treba pogledati. Zašto? Zato što oslikava svu tragikomediju naše sadašnjice. Kako da penzioner “pregura” do penzije, generacijske “nesuglasice”. Na sva ova pitanja ćete naći odgovore u ovoj urnebesnoj komediji, koja scenama iz svakodnevnog života običnih ljudi, kroz duhovita i lucidna rediteljska rješenja te komične situacije svojih protagonista, obiluje originalnim bosanskim humorom.

Ako ste tužni, razočarani, ljuti, prazni, bolesni, bez nade… Dođite na terapiju “Lude kuće”, jer “Smijeh je lijek”.

Tekst potpisuje Edin Drljević, a režiju Saša Petrović. U predstavi igraju: Armin Omerović, Aida Bukva, Edin Drljević, Senka Oruč, Mirsad Imamović i Midhat Slatina. Scenografiju potpisuje Irfan Hozo. Za kostime je zadužen teatar komedije “Rajvosa”, za dizajn plakata Nina Hadžić i Admir Halilović, a za tehničku realizaciju zadužen je Slađan Vujić.

Predstava je do sada imala 5 izvođenja u Sarajevu te najavljujemo naredno igranje za petak 22.9.2023 u CKM u na Teatarskoj sceni Jelićeva.

Slični članci

Back to top button