HercegovinaPolitikaVijesti

Izetbegović boravio u radnoj posjeti Kantonalnoj organizaciji SDA HNK

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović tokom posjete Mostaru je održao radni sastanak sa izabranim i imenovanima predstavnicima Kantonalne organizacije SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona, a nakon toga i prošireni sastanak sa članovima SDA HNK i Regionalnog odbora SDA Istočna Hercegovina.

Na sastanku se razgovaralo o svim aktuelnim političkim pitanjima u BiH, sa posebnim akcentom na procese u Mostaru i Hercegovini.
Predsjednik SDA HNK Edin Mušić u svojstvu domaćina sastanka predstavio je aktuelno stanje i djelovanje kadrova SDA u gradskim i općinskim organizacijama SDA u HNK, kao i na širem području Hercegovine. Mušić je istakao aktivnosti i brojne kapitalne, infrastrukturne projekte koje su u proteklom periodu implementirali imenovani zvaničnici ove stranke u cijelom prostoru Hercegovine. „Politika SDA u Hercegovini treba biti prepoznatljiva u skladu sa programskim ciljevima stranke sa vizijom jačanja identiteta Bošnjaka na ovim prostorima. Naš cilj je jasan, osigurati ambijent za ekonomski rast, infrastrukturno razvijanje, socijalnu osjetljivost, kulturno i obrazovno uzdizanje i siguran sam da ćemo nakon jedinstva koje iskažemo na Kongresu koji nam slijedi u tome i uspjeti“, istakao je Mušić.

Šerif Špago potpredsjednik SDA BiH ukazao je kako pripreme za Kongres SDA ukazuju da je stranka uprkos svim pritiscima kojima je bila izložena ostala dosljedna svojim ciljevima, a to je borba za državu BiH. „ Bitno je da se okupimo za Kongres i da pokažemo jedinstvo i snagu. Najveći broj članova očekuje nastavak kontinuiteta rada stranke zbog naše dosljedne borbe za jedinstvenu BiH“, naglasio je Špago.


Predsjednik Izetbegović upoznao je prisutne sa brojnim aktuelnim pitanjima i procesima koji se dešavaju u BiH, ukazujući na važnost korektivne uloge SDA koja sa ostalim patriotskim snagama poduzima sve potrebne korake na očuvanju i unapređenju rada institucija na svim nivoima u BiH.

„Naš narod sada ima priliku da dobije trodimezionalnu sliku stanja stranka koji su spalili sve principe i sva obećanja koja su davali zbog učešća u vlasti. „Potrebno je zaustaviti ustupke koju aktuelna vlast radi na štetu države, prije svega štetne izmjene Izbornog zakona, Centralne izborne komisije i Ustavnog suda BiH. Takve izmjene se moraju temeljiti na principima Evropskog suda za ljudska prava. SDA će pokazati javnosti svoj politički suverenitet u zaštiti interesa naše zemlje“, naglasio je Izetbegović.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenima o svim važnim pitanjima koje SDA namjerava poduzeti u narednom periodu, te pripremama za Kongres i unutarstranačke izbore u SDA na svim nivoima, saopćeno je iz KO SDA HNK.

Mostarski.ba

Slični članci

Back to top button