Crna hronikaHercegovinaVijesti

Jedno lice iz Čapljine uhapšeno, pronađeno 28 stabljika Cannabisa

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području grada Čapljina policijski službenici Federalne uprave policije su dana 08.09.2023. godine sa ciljem sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-Neretvanskog Kantona, izvršili pretresanje osobe, stana, kuće i motornog vozila, a vezano za dokumentovanje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti provedena je operativna akcija „Roso“, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Čaplina izvršeni su pretresi i dva uviđaja na području Čapljine, te je tom prilikom lišena slobode osoba inicijala I.R. (1984.) iz Mostara, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela kojom prilikom je pronađeno dvadesetosam (28) stabljika Cannabisa, vaga za precizno vaganje i jedan pištolj.

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, područja grada Čapljina, tokom 2023 godine, neovlašteno proizvodilo i nabavljalo opojnu drogu Cannabis koju je u stanu gdje boravi pripremalo i pakovalo radi daljnjeg stavljanja u promet trećim licima, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lice lišeno slobode će u skladu sa ZKP-om biti kriminalistički obrađeno i predato u nadležnost Kantonalnog tužilaštva HNK.

Slični članci

Back to top button