BiHDruštvoKonjicSvijetVijesti

KONJIC / HUMANI APEL: Pozivom na broj 090291096 donirajte 2 KM Udruženju oboljelih od karcinoma

Pozivom na broj 090 291 096 donirate 2KM za Udruzenje oboljelih od karcinoma s podrucja Konjica.

-Broj nam je ustupilo Humanitarno udruzenje El Emin iz Jablanice i to u pravom trenutku jer svaki dan broj clanova raste i kroz projekte tesko da mozemo svima obezbijediti neophodne suplemente pa se nadamo da ce na ovaj nacin taj problem makar privremeno biti rijesen.

Vecina lijekova je besplatna ali suplememtarna terapija kosta. Te besplatne lijekove ne mogu uzimati ako ne sacuvaju krvnu sliku i imunitet, a za to je potrebno mnogo novca. Ako uzmemo u obzir da vecina onih koji su na lijecenju u tom periodu nisu radno sposobni, onda mozete pretpostaviti u kakvoj teskoj situaciji se nalaze. Radije biraju djeci i porodici obezbijediti neophodno nego sebi kupiti terapiju.
Mozemo im pomoci, makar jedan mjesec.

Suplementarna terapija za mjesec dana za jednu osobu koja prolazi kroz aktivno lijecenje kosta u prosjeku 300KM. Svake godine u prosjeku imamo oko 45 novooboljelih.

Hvala udruzenju El Emin, predsjedniku Eminu koji nas je jutros kontaktirao i rekao da je broj na raspolaganju ovaj mjesec i da nam ga zele ustupiti. Od sljedeceg mjeseca na isti broj moci cete pomoci nekom drugom. – saopćeno je iz Udruženja oboljelih od karcinoma Konjic.

Slični članci

Back to top button