BiHDruštvoKonjicNVOVijesti

Danas u Konjicu počinje Ljetni kapm aktivizma u zajednici

Institut za razvoj mladih “KULT” organizuje Ljetni kamp aktivizma u zajednici kao dio projekta „Jačanje kapaciteta mladih iz 13 partnerskih zajednica“.

Kamp počinje danas u Konjicu.

Mladi će tokom trajanja kampa učiti o donošenju odluka, radu lokalnih vlasti, aktivizmu, volontiranju, pokretanju inicijativa i drugim aktivnostima koje su od interesa mladih u zajednici.

Institut za razvoj mladih KULT okuplja mlade iz 13 lokalnih zajednica iz Bosne i Hercegovine u Kampu aktivizma u zajednici, koji će se održati od 24. do 27. augusta 2023. godine u Konjicu.

Svi odabrani učesnici kampa imat će priliku upoznati aktivne vršnjake iz lokalnih zajednica, učiti o temama aktivnog učešća u lokalnoj zajednici koje uključuju donošenje odluka, rad lokalnih vlasti, aktivizam, volontiranje i pokretanje inicijativa. Osim toga, mladi učesnici kampa imat će priliku učiti o pokretanju dijaloga sa mladima, dobiti finansijsku podršku za provedbu svojih ideja koje budu od interesa za mlade u zajednici, te steći prijateljstva i partnerstva širom zemlje.

Učešće u kampu okuplja mlade koji  dolaze iz Bihaća, Sarajeva (opštine Centar i Novo Sarajevo), Gacka, Goražda, Gradiške, Istočnog Sarajeva, Mostara, Prozor-Rame, Prijedora, Rudog, Ugljevika i Viteza.

Slični članci

Back to top button