BiHDruštvoVijesti

Društvenim mrežama se širi lažni apel za pomoć za bebu ubijene Nizame Hećimović

Društvenim mrežama šire se objave u vidu apela za pomoć kćerki Nizame Hećimović koja je ubijena 11. augusta. Međutim, prema tvrdnjama, riječ je zloupotrebi i lažnim objavama.

Naime, redakciji portala Klix.ba obratila se aktivistica Aida Feraget koja tvrdi da se internetom širi lažni apel za pomoć za kćerku Nizame Hećimović.

Prema njenim tvrdnjama, riječ je o zloupotrebi jer je beba dobro, a kako je kazala sav materijal će dostaviti Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova (FMUP) koji će poduzeti dalje radnje i utvrđivanje činjenica.

Tim povodom se oglasilo i Udruženje Zemlja djece u BiH.

“Obavještavamo javnost da je naša organizacija poduzela određene mjere kako bi se zaštitila privatnost djeteta nedavno mučki ubijene Nizame Hećimović, i preispitale sumnje na eventualnu zloupotrebu ovog slučaja kroz javne apele navodnog prikupljanja pomoći za liječenje djeteta, a koji se velikom brzinom šire društvenim mrežama. O svemu su službeno obaviješteni Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH i Centar za socijalni rad Gradačac – kao organ starateljstva, kao i Federalna uprava policije i nadležno tužilaštvo. Molimo korisnike društvenih mreža da se suzdrže od dijeljenja apela i vršenja uplata, dok se nadležni organi ne oglase po ovom pitanju”, naveli su u saopćenju udruženja.

Podsjetit ćemo, za Nizamom je ostala devetomjesečna beba pred čijim je očima 11. augusta Nermin Sulejmanović ubio Nizamu.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button