Crna hronikaHercegovinaKonjicVijesti

U Konjicu gorio traktor i kontejner za smeće

Izvještaj Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a kaže kako je tijekom protekla 24 sata u HNŽ-u bilo aktivno devet požara

Tijekom protekla 24 sata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji registrirano je devet požara, od čega su dva na području Mostara dok ih je pet bilo na području Čapljine, i dva na području Konjica.

U Mostaru su u Malom polju i Vihovićia gorjeli trava i nisko raslinje, dok je u dva jučer aktivna požara u Konjicu gorio je traktor u mjestu Dubravice, te kontejner za smeće u Ulici civilnih žrtava rata.

U Čapljini prijavljeno da je gorio biljni otpad u Višićima i Tasovčićima.

U Višićima je izbio i još jeda požar smeća i trave, dok su na Potkosima gorjeli trava i nisko raslinje. Od 16:50 do 17:10 sati, vatrogasci u Čapljini su imali dojavu o požaru izazvanom udarom groma u mjestu Dračevo-Popina i Prebilovci.

Vatrogasci na terenu ustanovili da je kiša ugasila požar. Podsjetimo, olujno nevrijeme u poslijepodnevnim satima u subotu, napravilo je štetu u Čapljini.  Županijski Operatvini centar Civilne zaštite navodi kako je u Čapljini uslijed olujnog vremena praćenog kišom porušeno više stabala na području grada.

Osim oštećenih automobila zasad nisu prijavljene druge materijalne štete.  

– Pročitajte više na: https://bljesak.info/vijesti/crna-kronika/pozari-u-hnz-u-udar-groma-izazvao-pozar-u-capljini-gorio-traktor-u-konjicu/429832

Slični članci

Back to top button