BiHDruštvoHercegovinaTurizamZabavaZanimljivosti

NAJAVA Regata “Tuzla i prijatelji na Neretvi 2023”

Rafting klub „Tuzlak“, u saradnji sa Rafting centrom „Džajića buk“ iz Konjica, na rijeci Neretvi organizuje Drugu, sad već tradicionalnu rafting regatu pod nazivom „Tuzla i prijatelji na Neretvi 2023“ . To je način da se odužimo domaćinima regata na kojima smo učestvovali, kao i da se iskažemo kao dobri domaćini i promovišemo naš Grad Tuzlu.

Rafting klub Tuzlak cijelu sezonu učestvuje na rafting regatama u regionu i svugdje smo dočekivani kao prijatelji i promotori Tuzle i tuzlanskih vrijednosti, a s druge strane, Grad Tuzla nema rijeku pogodnu za rafting. – navode organizatori.

Na Manifestaciji se očekuje učešće raftera iz sljedećih gradova: Olovo, Šipovo, Žepče, Tuzla, Visoko, Arilje, Stari Banovci i Konjic sa 13 čamaca i preko 100 veslača.

Rafterska manifestacija pod nazivom „Tuzla i prijatelji na Neretvi“  održat će se od 18. – 20. 8. 2023. godine sa rafterskim spustom na relaciji Glavatičevo-Džajića buk.

Rafteri iz rafting klubova i gosti iz Bosne i Hercegovine  i Srbije će biti smješteni u Kampu Borašnica na Boračkom jezeru, koji posjeduje odličan prostor za kampovanje, bungalove i ugostiteljski objekat.

Rafterska manifestacija „Tuzla na Neretvi“ je podržana od strane Grada Tuzle, te prijatelja kluba: Admiral, Multilab doo, Menprom, Pekare Kabil, Solana Tuzla d.d., Tom cat d.o.o.

Slični članci

Back to top button