BiHKonjicSport

Igman pobijedio Slogu i lider je na tabeli Premijer lige BiH

Foto: E.N./Novikonjic.ba

U terminu od 17 sati odigrana su dva meča trećeg kola PL BiH, a pobjede su ostvarile domaće ekipe.

Igman je u Konjicu ugostio Slogu i slavio rezultatom 1:0.

U veoma tvrdoj fudbalskoj predstavi domaći su u 22. minuti imali sjajnu šansu. Ramić je šutirao, a stativa je bila saveznik domaćih, iako su fudbaleri Igmana reklamirali da je lopta prešla gol crtu.

Nakon pola sata igre, domaći su ostali bez Amira Velića, koji je zadobio, čini se, tešku povredu, pa je vozilom hitne pomoći prebačen u Dom zdravlja u Konjicu.

Igman do pobjede dolazi u 76. minuti nakon što je Bojo uposlio Bešagića koji šalje loptu u mrežu, na oduševljenje domaće publike.

IGMAN: Ćeman, Bešagić, Velić (33. Oremuš), Drljević, Hebibović (68. Bojo), Čubrilo, Đorić (82. Buturović), Mešić, Dupovac, Denković (68. Janketić), Ramić (81. Ahmetović). Trener: Dženis Ćosić.

SLOGA MERIDIAN: Šćekić, Nikolić, Redžić, Baranov (67. Stevanović), Baštić (46. Tahrić), Karać (68. Dadić), S. Dujaković (85. Starčević), Popara (85. Milojević), Milanović, Grabež, Vidić. Trener: Vlado Jagodić.

Igman ima šest bodova iz dva odigrana kola i lider je na tabeli.

Fudbaleri GOŠK-a su u duelu novajlija na svom terenu savladali Zvijezdu 09 sa 2:0. Skorup je u 31. minuti doveo domaće u prednost, da bi trijumf potvrdio Gogić u 80. minuti.

Ekipa GOŠK-a poslije tri kola ima četiri boda, a Zvijezda je bez bodova.

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button