BiHDruštvoHercegovinaKonjicKulturaSvijetVijestiZanimljivosti

EPARHIJA ZAHUMSKO-HERCEGOVAČKA: Izvinjenje portalu “NK” i čitateljima

Na redakcijski e-mail zaprimili smo poruku izvinjenja portalu novikonjic.ba i našim čitateljima uz molbu za ispravkom teksta https://www.novikonjic.ba/2023/08/06/konjic-malo-osvecenje-hrama-sabora-svetih-apostola-u-brdjanima/, što je i prihvaćeno te su izvršene tražene korekcije od strane redakcije portala novikonjic.ba. Također, zahvaljujemo čitateljima na pravodobnoj reakciji u iznošenju činjenica.

Rečenica koja je izazvala i dosta polemike od strane čitatelja različitih nacionalnosti na našem portalu glasila je: “Храм у селу Брђани подигнут је средином 20. вијека, разрушен у последњем рату али је и обновљен трудом народа овога краја.”

Korigovano je kako je zatraženo i sada glasi: “Храм у селу Брђани подигнут је средином 20. вијека, а сада је обновљен трудом народа овога краја.”

U interesu javnosti sadržaj poruke upućene portalu novikonjic.ba prenosimo u cjelosti:

Поштовани,

Прије два дана, 6. августа текуће године, пренијели сте вијест са сајта Епархије захумско-херцеговачке и приморске, у којој је грешком аутора написано да је наведени храм „разрушен у посљедњем рату”, што је већ исправљено у изворној вијести на нашем сајту, па вас овим путем молимо да ову ненамијерну грешку исправите и у тексту вијести коју сте преузели, те да, уколико сте у могућности, објавите и ову нашу молбу за исправку, уз извињење свима онима, који су били погрешно информисани. С поздравима и захвалношћу.” –

Бранислав Рајковић, ђакон, Представник за културу и медије, Епископије захумско-херцеговачке и приморске

,

Slični članci

Back to top button