BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSportSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Sport i zabava za konjičku djecu: Održan “Dan sporta”

U sklopu manifestacije “Dani grada Konjica”, grad je bio pokrovitelj i domaćin programa “Dan sporta”. Održan je na keju pored rijeke Neretve u centru grada i okupio učenike osnovnih škola koji su se takmičili u različitim disciplinama.

Najbolji učenici, zajedno sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem i Kanitom Kozić, reprezentativkom BiH u košarci i članicom ŽKK Konjic (novoplasiranim klubom u Premijer ligi BiH), svečano su zapalili plamen Sportskih igara mladih, čime je počeo program koji je konjičkoj djeci priredio nezaboravno sportsko iskustvo.

“Velika mi je čast što vas mogu pozdraviti u ime Grada Konjica i gradonačelnika Osmana Ćatića,” izjavila je Kanita Kozić. “Gradonačelnik svojim zalaganjem pokazuje koliko se u Konjicu cijeni sport i sportisti, te se stvaraju uvjeti da svako dijete može poželjeti da bude uspješni sportaš. Biti dio pobjedničke ekipe koja se plasirala u najviši rang je posebna čast. ‘Dan sporta’ je prilika da mi, koji smo odrastali uz sport, pokažemo mladima koliko je on značajan,” zaključila je Kozić, upućujući čestitke za Dan grada i pozivajući roditelje da djecu uključe u sport.

“Divno je ovde,” rekao je Emir Korić, učenik Područne škole Podorašac, koji je sa prijateljima izabrao atletiku. “Zabavljamo se, takmičimo i uživamo sa drugima iz svih škola.”

Uz djecu, u programu su uživali i prosvjetni radnici, roditelji i građani Konjica koji su sa interesovanjem pratili sportske aktivnosti.

Slični članci

Back to top button