BiHDruštvoPrivredaTurizamVijesti

I ovog ljeta možemo vozom na more

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine izdale su saopćenje u kojem obavještavaju građane da će od 28. juna saobraćati sezonski voz iz Sarajeva do Ploča.

“Obavještavamo cijenjene putnike da će sezonski putnički voz Sarajevo – Ploče – Sarajevo saobraćati od 28. juna do prvog septembra godine u dane petak, subota i nedjelja”, saopćili su iz Željeznica FBiH.

Voz iz Sarajeva polazi u 7:15 sati, a u Ploče stiže u 10:36. Povratak iz Ploča je u 18:26, a dolazak u Sarajevo u 21:51 sati.

Cijena karte u jednom smjeru je 25 KM, a povratna 41,40 KM i važi mjesec dana.

Putnici koji imaju pravo na povlasticu od 30 posto – studenti, novinari, penzioneri i grupe s više od šest odraslih putnika, kartu u jednom pravcu će plaćati 18,60 KM, povratnu 37,20 KM.

Putnici s povlasticama od 50 posto – djeca od 4 do 12 godina, slijepe osobe i njihova pratnja, grupe s više od 30 odraslih, kartu u jednom pravcu će plaćati 14,30 KM, a povratnu 28,60 KM.

Iz Željeznica FBiH također obavještavaju da kartu treba kupovati najkasnije dan prije planiranog putovanja do 12 sati i na blagajni ostaviti podatke o imenu i prezimenu, godini rođenja i broju pasoša.

“Ova procedura je obavezna u cilju efikasnije carinske kontrole i kraćeg zadržavanja pri prelasku državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u Čapljini. Karte je moguće kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini. Ako putnik započinje putovanje u Pločama, kupit će je na dan putovanja kod konduktera u vozu”, naveli su.

Putnici kartu plaćaju u konvertibilnim markama ili u eurima i ne mogu je nabaviti online.

Zbog uvođenja ovog sezonskog putničkog voza, od 28. juna do prvog septembra petkom, subotom i nedjeljom bit će pomjeren termin polaska poslijepodnevnog voza iz Čapljine za Sarajevo u 19:29 sati, iz Mostara u 19:56, iz Konjica u 20:45 te iz Hadžića u 21:34 sati.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button