HercegovinaSport

BRAVO FEJA Izjava Jusufbegovića nakon utakmice treba biti primjer svim trenerima u BiH

Velež i GOŠK podijelili su bodove u utakmici 2. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši 0:0.

Velež je u sudijskoj nadoknadi imao najbolju moguću priliku da dođe do vodstva i pobjede, no udarac Nermina Haskića sa bijele tačke odbranio je sjajni Adnan Bobić.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović nakon utakmice je dao izuzetno korektnu i iskrenu izjavu za Arena Sport, priznavši da njegov tim vjerovatno nije ni zaslužio da pobijedi.

Nismo dovoljno učinili da dobru postavku GOŠK-a u fazi odbrane poremetimo do mjere da napravimo kvalitetan pritisak koji bi na vrijeme otvorio utakmicu. Penal je posljedica nekog velikog truda i rada, međutim nije bilo velike kvalitete.Nažalost, nismo postigli pogodak, ne znam, pitanje je i da li smo zaslužili taj pogodak, rekao je Jusufbegović i čestitao GOŠK-u na zasluženom bodu.

Čestitam GOŠK-u na osvojenom i zasluženom bodu. Bili su dobro postavljeni, borili su se, izdržali su. Na kraju i ono malo pritiska što smo napravili, mogli smo biti i kažnjeni, imali su dvije-tri jako dobre i kvalitetne situacije nakon naših grešaka, tako da, sve u svemu, mislim da je ovo realan rezultat, istakao je Jusufbegović. 

Slični članci

Back to top button