Sport

Ćosić: Drago mi je zbog hat-tricka Hebibovića, on je lider naše ekipe

Igman je jučer u veoma zanimljivoj utakmici slavio na gostovanju Zvijezdi 09 u Ugljeviku (3:4).

Nakon pobjede u ovom susretu drugog kola Premijer lige BiH, trener premijerligaša iz Konjica Dženis Ćosić je istakao:

“Za nas je ovo bilo praktično prvo kolo, bila je potrebna i specifična priprema za utakmicu. Naša ekipa je izašla iz pripremnog perioda u kojem nismo odigrali neke utakmice kako treba. Samim tim, možda smo imali manjak samopouzdanja, što se vidjelo u prvih dvadesetak minuta, kada je Zvijezda bila apsolutno bolja. Druga stvar koja nas je sigurno poremetila jeste odlazak šefa (Husref Musemić). On je imao veliki udio u ovom svemu, odradio je kompletne pripreme. Pokušali smo kroz posjed da više stvari radimo, u tome smo uspjeli tek u drugom dijelu prvog poluvremena”, kazao je Ćosić te nastavio:

“Golove smo davali pravovremeno, to nas je i nosilo. Kad je Zvijezda bila bolja, mi smo dali gol i to je onda otišlo u drugom smjeru. Drugi i četvrti gol su bili presudni, dali smo ih odmah nakon Zvijezdinih pogodaka. Zvijezda je promijenila čak šest igrala u odnosu na utakmicu protiv Veleža, to je bio veliki problem za našu pripremu utakmice. Zato su i naši igrači najzaslužniji za ovo, prepoznali su određene situacije, jako dobro odgovorili i ja im na tome čestitam. Zvijezdi želim da se konsoliduje i puno sreće u nastavku prvenstva”.

Susret je obilježio kapiten Anel Hebibović, koji je postigao hat-trick, što je Ćosić ovim riječima prokomentarisao:

“Izuzetno je dobro radio tokom priprema. I u prošloj polusezoni smo ga usmjeravali da iz drugog plana koristi te šanse. Danas mu se isplatila upornost. Bio je blizu gola, nekako ga je nagradilo. Drago mi je zbog njega, da podigne samopouzdanje, obzirom da je lider u ekipi.”

Slični članci

Back to top button