BiHBiznisDruštvoHercegovinaKonjicKulturaMagazinPolitikaPrivredaSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Uskoro organizacija prvog Poslovnog foruma konjičke dijaspore

Foto: Grad Konjic

Ovih dana veliki broj naših sugrađana iz raznih krajeva svijeta dolaze u Konjic u posjetu porodici, roditeljima, svom zavičaju. Svima njima Konjic i dalje snažno pulsira u srcima, a naročito mlađi naraštaj voli provoditi ugodno ljeto uživajući u brojnim prirodnim ljepotama našeg grada, a same noći pune su šetača kroz glavnu ulicu.

Grad Konjic ove godine priredit će bogat kulturni program u okviru Dana dijaspore “Konjic u srcu”. Jedan od tih događaja koji su ozvaničili početak ovogodišnjih lijepih dešavanja je Konjička sehara, međunarodni festival folklornog stvaralaštva, koji u Konjicu u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod Konjic pod pokroviteljstvom Grada Konjica već 23 godine i okuplja poklonike tradicije iz cijelog svijeta kroz igru, pjesmu i ples.

– Lijepo je vidjeti ovoliko ljudi koji su stigli u Konjic iz raznih krajeva svijeta da bi uživali u događaju koji bogatstvom različitosti nudi zanimljive sadržaje, kojima društva njeguju kulturu i tradiciju, prezentirajući je igrom i pjesmom. Potrudili smo se i ove godine građanima i svim posjetiocima Konjica, među kojima je i veliki broj Konjičana koji žive van Bosne i Hercegovine, prirediti bogat program Dana dijaspore “Konjic u srcu BiH” u okviru kojeg će moći uživati sve generacije. Tokom manifestacije biće organizovani koncerti Crvene jabuke i Berina Buturovića u centru grada, a planirano je i održavanje Poslovnog foruma konjičke dijaspore, kako bismo se uvezivali sa dijasporom i na ovom planu – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, koji je poželio svima dobrodošlicu u Konjic.

O samoj organizaciji poslovnog foruma konjičke dijaspore pišemo uskoro.

Slični članci

Back to top button