Hercegovina

MUP HNK: Sedam saobraćajnih nesreća,na području Konjica dvije proteklog dana

Dvije osobe su zadobile teže, a dvije lakše fizičke povrede u sedam saobraćajnih nesreća, koje su proteklog dana registrovane u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na području Mostara 3, na području Konjica 2, na području Čapljine 1 i na području Prozor-Rame 1. Dva su lica zadobila teške tjelesne povrede, dva lica lake tjelesne povrede.

Kako navode u saopćenju, u protekla 24 sata evidentirano je  šest krivičnih djela, te jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira, na području Konjica 3, na području Mostara 2 i na području Jablanice 1.

Od evidentiranih događaja treba izdvojiti:

  • 31.7.2023. godine policijski službenici FUP-a, zajedno s policijskim službenicima PU Konjic, su po naredbi Općinskog suda u Konjicu, u mjestu Bjelimići-Dindol, lišili slobode S.D. (1982) iz Sarajeva i A.B. (1987) iz Jablanice. Isti se sumnjiče da su počinili KD iz čl. 238 st. 1 KZ F BiH. Navedeni su predati u prostorije za zadržavanje PS Konjic.
  • 31.7.2023. godine, oko 17,15 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda na lokalnom putu Glogošnica-Ravna, u mjestu Šanica, u kojoj su učestvovali M.L. (1987) s vozilom marke Golf IV i J.P. (1980) koji je upravljao mopedom Tomos, obadvojica iz mjesta Ravna. Teške tjelesne povrede zadobio je J.P.. Vozač M.L. lišen je slobode zbog vožnje pod utjecajem alkohola i doveden u prostorije PS Jablanica, odakle je u 05,00 sati pušten. Upoznat nadležni tužilac, izvršen uviđaj, preduzete sve potrebne mjere.

Slični članci

Back to top button