BiHHercegovinaSport

Jusufbegović nakon visoke pobjede: Imamo još prostora za napredak i za rad

FK Velež je ostvario ogromnu pobjedu u prvom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Zvijezde 09 sa 5:0.

Nakon utakmice izjavu za Arenasport dao je trener Rođenih, Nedim Jusufbegović. Uprkos velikoj pobjedi njegove ekipe, on smatra da oni imaju još mnogo prostora za napredak.

“Hvala puno na čestitkama. Hvala navijačima, bili su za 10. Odlična podrška i igrali smo dosta dobro. Imali smo posjed lopte i mnogo prilike. Ima tu još prostora za napredak. Fali nam još igrača i sigurno da postoji prostora za napredak. Nas ovaj rezultat neće zavarati mi moramo nastaviti raditi”, rekao je Jusufbegović i osvrnuo se na učinak novajlija:

“Ne bih nikog izdvajao i prva je utakmica. Malo smo se plašili ambijenta i atmosfere. Mi smo ipak igrali odlično i kreirali smo dobar ambijent i novajlijama i sigurno je to doprinijelo njihovoj izvedbi. Mislim da je čitav tim bio fantastičan, kao i čitav stručni štab. Imamo opet kažem puno da radimo i sigurno da imamo dosta da radimo.”

Za sam kraj trener Rođenih je najavio i duel drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine kada će Velež igrati protiv GOŠK-a.

“Neće se ništa promijeniti u našem pristupu. Bez obzira protiv koga igramo i s kim igramo, želimo da igramo i da pobjedimo. Mi ćemo dati respekt i GOŠK-u, kao što smo i Zvijezdi i odigrat ćemo maksimalno koliko možemo”, rekao je Jusufbegović.

Slični članci

Back to top button