KonjicSportVijesti

Dino Bajrić pobjednik “Skokova u Kazan 2023” u Konjicu

Foto: Novikonjic.ba

Dino Bajrić iz Sarajeva odbranio je prošlogodišnju titulu na skokovima u vodu pod nazivom “Skokovi u Kazan 2023” u Konjicu

Drugo mjesto osvojio je Aleksandar Aleksić iz Užica, a treće Danko Dangubić iz Konjica.

Peteročlani žiri vršio je ocjenjivanje, a takmičari su izvodili skokove “laste”. Skokovi su se izvodili u dvije serije, tako da je u prvoj skakalo 19 takmičara, a u drugoj seriji osam najboljih.

Borba za titulu najboljeg bila je neizvjesna do samog kraja, jer su nakon dvije serije skokova trojica najboljih imali isti broj bodova, pa se ušlo u produžetke, tako da je održan i treći krug skokova, da bi ovo takmičenje dobilo šampiona.

I u trećoj seriji trojica izvrsnih skakača su dobila desetke od svih članova žirija, a odlukom žirija prvo mjesto je pripalo Dini Bajriću, drugo mjesto Aleksandru Aleksiću i treće mjesto Danki Dangubiću na osnovu redoslijeda kako su skakali.

Glavni pokrovitelj ekstremnih skokova u vodu “Skok u Kazan” je Općina Konjic, koja je proteklih dana organizovala veliku akciju uređenja plaže i Neretve, što će, bez sumnje, ostaviti pozitivnu sliku ovoga grada za sve domaće i strane turiste.

Organizator ovog događaja Elmir Miro Hadžialić je pojasnio kako je ovo takmičenje veoma specifično i opasno zbog čega mogu učestvovati samo iskusni skakači.

“Skače se sa visine od 16 metara u ‘kazan’, kako se od pamtivijeka zove prirodna rupa u Neretvi omeđena stijenama i duboka dva metra, a stijene su na 40 centimetara. Izuzetno su opasni skokovi i dolaze samo iskusni skakači na poziv, jer ako skakač promaši tu rupu posljedice mogu biti fatalne, to je specifičnost ovih skokova u Konjicu”, objasnio je Hadžialić.

Foto: Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button