Crna hronikaDruštvoHercegovinaVijesti

Prijetio bratu, snahi i njihovoj djeci da će ih pobiti

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju od najduže jedan mjesec, prema osumnjičenom Gordanu M. (1970.), iz Krivodola, Grad Mostar, zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici, saopćeno je iz Tužilaštva HNK. 

– Osumnjičenom Gordanu M. se stavlja na teret da je dana 22. jula oko 18:00 sati, u porodičnoj kući na adresi Krivodol b.b., Mostar, u alkoholiziranom stanju došao u kuću i u dnevnom boravku zatekao ukućane s kojima živi u zajedničkom kućanstvu i to brata D.M., snahu D.M. i njihovih dvoje maloljetne djece, pa je bez bilo kakvog povoda počeo galamiti, prijeteći da će ih sve pobiti, da bi u jednom trenutku prišao i zamahnuo rukom u pravcu oštećene D. M., ali ju nije udario, nakon čega se obraćao maloljetnim oštećenima, govoreći im da ne smiju zvati policiju, na što ga je D.M. opomenula da ne smije galamiti na djecu, nakon čega je osumnjičeni otišao u svoju sobu i rekao kako će svoju sobu zapaliti, da niko u njoj neće moći živjeti, pa je nastavio sa galamom i prijetnjom prema ukućanima da ne smiju zvati policiju jer će ih u suprotnom sve pobiti.

Nakon što je policija stigla na lice mjesta osumnjičeni je dok ga je policija odvodila i dalje upućivao prijetnje govoreći im da će ih sve pobiti kad se vrati i da niko neće ostati živ, što je kod ukućana izazvalo strah i uznemirenje.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Gordanu M., iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Osumnjičeni Gordan M. je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela, a zbog istih krivičnih djela izdržavao je i kaznu zatvora u KPZ Mostar.

Kantonalno tužilaštvo HNK u saradnji sa MUP-om HNK nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela – navodi se u saopćenju Tužilaštva HNK.

Faktor

Slični članci

Back to top button