DruštvoKonjicPolitikaPrivredaVijestiZanimljivosti

GRADSKO VIJEĆE KONJIC Nije usvojen izvještaj o radu JKP “Standard” Konjic! 

FOTO: Grad Konjic

Najviše pažnje i diskusije na danas održanoj 27. sjednici Gradskog vijeća Konjic izazvala je tačka dnevnog reda: Izvještaj o radu JKP Standard Konjic za 2022. godinu.

Nakon izlaganja direktora ovog preduzeća Samira Memića, koji je kazao, da je poslovanje bilo negativno zbog povećanja cijena goriva i zbog usklađivanja minimalne plate radnicima za rad nakon odluke Vlade FBIH on je i dodao, da je neophodno hitno preduzeti korake na saniranju stanja te je u tom pogledu danas dostavio konsolidacioni plan što bi podrazumjevalo povećanje cijena usluga.

Međutim, nakon pauze koju je zatražio Klub vijećnika SDA, sa 14 suzdržanih 7 protiv i 2 za Izvještaj o radu preduzeća Standard Konjic za 2022. godinu nije usvojen.

Vijećnik Himzo Muhibić (SBIH), kazao je da postoje objektivni razlozi zašto je ovaj Izvještaj odbijen, a to je povećanje troškova reprezentacije, troškova službenih putovanja, povećanje troškova na ime ugovora o djelu preko 14.000 KM i u tom smislu ovaj izvještaj nije usvojen.- javlja Radio Konjic.

Slični članci

Back to top button