Hercegovina

MUP HNK: Bilten za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 14.07-17.07.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 13 prijava  i to na području Konjica 2, na području Mostara 7, na području Neuma 1 i na području Prozora 3.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su četiri slučaja i to na području Mostara 3 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovano je 27 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 9, na području Konjica 8, na području Jablanice 2, na području Neuma 4, na području Čitluka 1, na području Čapljine 2 i na području Stoca 1 u kojima je jedno lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena dok su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 14.07.2023.godine u 15,15 sati na području grada Mostara , pripadnici Sektora krim. policije MUP-a HNK su lišili slobode M.R.(1988) iz Mostara koji je tom prilikom kod sebe imao veći omot sa sadržajem NN biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Prema usmenoj naredbi Opštinskog suda Mostar , izvršen je pretres stana navedenog lica kojom prilikom je pronađen i izuzet jedan veći omot sa sadržajem biljne materije , jedna pvc kesa sa sadržajem biljne materije , digitalna vaga i mrvilica. Nad istim je izvršena krim. obrada a o svemu je upoznat tužilac.
  • 15.07.2023.godine u 20,25 sati PS Neum je obavještena da je u pekari „Centar“ u Neumu A.O.(1998) iz Albanije nožem napao lice D.L.(1985) iz Gornje Rogatice. Oštećenom je pružena pomoć u Domu zdravlja Neum gdje su mu konstatovane lakše tjelesne povrede. Lice A.O. je lišen slobode i upoznat tužilac.
  • U noći 16/17.07.2023.godine u 01,10 sati PU Mostar je obavještena od strane građana da su u naselju Tekija na mostu Hasana Brkića fizički i sa bejzbol palicama napadnuta dva lica. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije gdje su zatekli H.L.(2003) sa vidnim povredama u predjelu glave  i M.J.(2000) oba iz Mostara. Isti su izjavili kako su sjedili na klupi kada je u jednom momentu pored njih stalo vozilo „VW Golf V“ iz kojeg su izašla tri lica od kojih je jedno lice sa bejzbol palicom udarilo više puta L.H. nakon čega su se isti udaljili sa vozilom u pravcu Nove gradske magistrale. Operativnim radom na terenu i brzom reakcijom policije , navedeno vozilo sa licima je uočeno i zaustavljeno u Ul. K. Tomislava. Vozilom je upravljao R.M.(2001) a sa istim su se u vozilu nalazili i V.Š.(1995) i M.T.(1995) svi iz Mostara. Pored svakog od njih u vozilu  se nalazila drvena palica. Lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama radi krim. obrade. Povrijeđenom L.H. su u bolnici  „dr. Safet Mujić“ konstatovane teške tjelesne povrede .
  • 16.07.2023.godine u 19,20 sati na raskrsnici ulica K.Tomislava i M2 dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je J.R. iz Neuma upravljajući motorom „Piago Beverli“ pao i zadobio povrede neutvrđenog stepena.

Slični članci

Back to top button