HercegovinaSport

Nedim Jusufbegović: Veležova tradicija nalaže nam atraktivnu igru, ova ekipa može ispuniti naše ambicije

Fudbaleri Veleža na Kupresu se spremaju za izazove koji su pred njima u novoj sezoni, a mostarski tim na pripremama zasad bilježi jako dobre rezultate. Velež je savladao Slogu iz Ljubuškog, Igman iz Konjica i Posušje, postigavši u ova tri meča ukupno 13 golova, bez ijednog primljenog. Tim povodom kontaktirali smo trenera Nedima Jusufbegovića, koji je za naš portal prokomentarisao dosadašnji tok priprema i ambicije Veleža u novoj sezoni.

Za početak je istakao zahvalnost upravi kluba za podršku koju igrački i stručni kadar dobijaju u svim segmentima rada.

“Imamo jako dobre uslove na Kupresu, i što se tiče vremena i što se tiče svega ostalog. Hvala upravi što nam je u ovom trenutku obezbijedila mogućnost da odradimo 18 dana priprema van Mostara, to je jako bitno za ekipu. Atmosfera je u Veležu jako dobra, uslovi su korektni i isplate redovne, a čim je tako, i nama je u igračkom i stručnom kadru lakše podnositi terete koje pripremni period nosi sa sobom. Uprava na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljom nam je u svakom momentu na raspolaganju i odmah i mi možemo dati više. Hvala im na tome”, kazao je Jusufbegović.

Velež je tokom ljeta napravio veliki broj kadrovskih promjena. Mnogo igrača je otišlo, a došlo je dosta novih. Kod Jusufbegovića postoji optimizam uoči nove sezone, iako, kako kaže, još nije okončan prelazni rok.

“Zadovoljan sam onim što je urađeno u dosadašnjem dijelu prelaznog roka, mislim da smo sklopili ekipu koja će ispuniti naša očekivanja. Nedostaju nam još dva-tri igrača određenog profila i nastojat ćemo ih dovesti, mada nam okolnosti i ne idu uvijek na ruku, i nekad je teško doći do dogovora. Ipak, mislim da ekipa koju sada imamo na raspolaganju može bolje odgovoriti izazovima koji su pred nama nego ona prošlosezonska”, kazao je trener mostarskog tima.

Velež je dvije sezone zaredom izlazio u Evropu, potom je do same završnice prošle sezone bio u igri za plasman na međunarodnu scenu, no poraz u finalu Kupa BiH značio je da mostarski tim ostaje bez plasmana u Konferencijsku ligu. Velež i naredne sezone cilja na Evropu, a Jusufbegović je to potvrdio.

“Realno i racionalno je reći da nam početak sa ovolikim brojem novih igrača neće biti lak, morat će proći određeno vrijeme prije nego se oni uigraju, to je jasno. Ovo je novi tim i ne možemo očekivati da stvari od početka budu idealne. Međutim, atmosfera u klubu je dobra, uprava nam je omogućila da budemo fokusirani isključivo na teren, a imamo i veliku podršku navijača, pa mislim da će neke stvari ići brže nego idu inače kada su u pitanju ekipe sa velikim brojem igračkih promjena. Napredovat ćemo kako sezona bude odmicala, realno je da su u ovom trenutku Zrinjski, Sarajevo i Borac ispred nas, ali mislim da se možemo boriti za evropsku poziciju”, kazao je Jusufbegović.

Njegov tim je na pripremama savladao Slogu iz Ljubuškog, Igman iz Konjica i Posušje, postigavši u ova tri meča ukupno 13 golova, bez ijednog primljenog. Međutim, trenera Veleža to trenutno ne opterećuje.

“Još smo mi daleko od takmičarske forme, trebat će još dosta uigravanja. Problem nam predstavljaju i povrede, imamo 7-8 povrijeđenih igrača na koje ne možemo računati u važnom periodu priprema. Tu su Hrkać, Mahmić, Sturm, Haskić, od ranije Peco, Hasanović… Nadamo se da će u budućnosti biti što manje takvih stvari, kako bismo se mogli spremiti maksimalno dobro za početak sezone”, istakao je trener Veleža.

Velež je oduvijek gajio napadački stil igre, naročito na domaćem terenu. Jusufbegovićev tim je pružio dosta dobrih, atraktivnih partija prošle sezone, a to će nastojati da radi i naredne sezone.

“To je naša obaveza. Velež je kroz historiju bio prepoznatljiv, bio je mamac i uvijek je igrao atraktivno, ko god da je protivnik. Želimo nastaviti u tom pravcu, mislim da će nam i pojačanja koja smo doveli omogućiti da igramo ljepše i za publiku još privlačnije. U tradiciji Veleža je da igra napadački i mi se toga moramo pridržavati”, poručio je Jusufbegović za kraj.

Slični članci

Back to top button