HercegovinaSport

Jusufbegović: Nije završen prelazni rok za Velež, potpisat ćemo još dva igrača

Trener FK Velež govorio o prelaznom roku svoje ekipe i najavio je dolazak novih igrača u redove Rođenih

Fudbaleri Veleža se trenutno nalaze na Kupresu, gdje se spremaju za novu sezonu Premijer lige i Kupa BiH.

Na Kupresu Rođeni vrijedno rade i to pod palicom Nedima Jusufbegovića, koji je u razgovoru za zvaničnu klupsku televiziju govorio o prethodnom provedenom periodu i pripremama na Kupresu.

Zadovoljni smo, uobičajeno za pripreme. Sve ide svojim tokom, a ovdje imamo sve što nam je potrebno da ostvarimo plan i program koji je predviđen. Malo nedostaje Pršeš zbog povrede i to nas je malo poremetilo, a ostalo je sve ok. Radimo i na taktičkim i tehničkim i kondicionim aspektima. Uvijek je integrisan trening, radimo istovremeno sve, a nastojimo poboljšati komunikaciju i uspostaviti principe jer ima novih igrača. Treba popraviti posjed lopte, da radimo na tranzicijama… Sve to usput podižući kondicijsku pripremu, kazao je Jusufbegović.

Rođene su do sada pojačali Alen Krajnc, Klemen Šturm, Azur Mahmić, Adnan Džafić i Demir Peco, a kako je rekao Jusufbegović, oni su dobro prihvaćeni.

Dobro su prihvaćeni, a radi se mahom o već iskusnim profesionalcima, iako nisu godinama toliko stari. Imaju staža u ozbiljnim klubovima, čak i Mahmić koji ima tek 20 godina. Mi smo sredina koja jako lijepo prihvata nove igrače. Veliki smo klub i veselimo se svakom novom dolasku. Vrlo brzo su se privikli i asimilirali, kazao je Jusufbegović.

On je potom najavio dolazak novih igrača u Velež, te je poručio kako za Rođene još uvijek nije završen prelazni rok. 

Nije završen prelazni rok. Sigurno ćemo još dva igrača potpisati. Nadam se da će se to desiti vrlo brzo, da će ekipa biti kompletirana do sredine sedmice dok smo tu na Kupresu. Pojačanja očekuje u zadnjoj i veznoj liniji, poručio je Jusufbegović.

Slični članci

Back to top button