DruštvoKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

Matematički genij, Konjičanin Sead Gakić putuje na takmičenje u Bratislavu

Sead Gakić, učenik trećeg razreda matematičko-informatičke gimnazije, svoje učešće na Ekonomskoj olimpijadi danas je krunisao velikim uspjehom i prilikom da našu školu predstavlja na međunarodnom takmičenju u Bratislavi.

Naime, Sead je u prethodnim mjesecima uspješno prošao opći i regionalni krug, a u finalnom krugu se našao među pet najboljih učenika koji će Bosnu i Hercegovinu predstavljati na međunarodnom takmičenju.

-O značaju i popularnosti Ekonomske olimpijade govori činjenica da je u ovom prestižnom takmičenju učestvovalo oko 500 učenika iz 49 škola, a Sead se dostojno izborio za priliku da u Bratislavi stepen svog znanja iz ekonomije i finansija uporedi sa znanjem učenika iz šesnaest zemalja svijeta. Za pripremu učenika i organizaciju takmičenja zaslužan je Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, a ulogu koordinatora za našu školu preuzela je profesorica Merima Memić. Našem učeniku iskreno čestitamo i želimo da na međunarodnom takmičenju ostvari veliki uspjeh.saopćeno je iz Srednje škole Konjic, prenosi portal novikonjic.ba.

Slični članci

Back to top button