DruštvoKonjicSmrtovniceVijesti

SJEĆANJE NA PORODICU GOLUBOVIĆ Konjičani obilježili 31. godinu od stravičnog ubistva

FOTO: novikonjic.ba

Danas se, 2. jula navršila trideset i jedna godina od stravičnog ubistva porodice Golubović i tim povodom Adis Muhibić i Semira Inajetović, predstavnici NVO Volonteri i prijatelji konjičke regije (VIPK) zajedno sa predstavnicima Udruženja Konjičana RS, položili su cvijeće i zapalili svijeće na zajedničkoj grobnici porodici Golubović na gradskom groblju Musala.

Pomen je služio protojerej stavrofor, bivši paroh konjički, a sada trebinjski, Milan Bužanin koji je za vrijeme svog parohijanstva u Konjicu učinio mnogo na pomirenju.

Otac Milan i Zoran Pologoš, predsjednik Udruženja Konjičana RS-a, uputili su poruku mira, ljubavi i međusobnog poštovanja, uvažavanja i tolerancije.

-Svi smo za procesuiranje svih odgovornih za sve počinjene zločine na našim prostorima u prethodnom ratu. Zločini i zločinci imaju svoje ime i prezime i ne pripadaju nijednom od naših naroda. Budimo ljudi, radimo na pomirenju i vaspitavajmo našu djecu, kao što su nas vaspitavali naši roditelji. Pomozimo jedni drugima, zaštitimo nejake, njegujmo prijateljstva. Neka je pokoj duši mučenicima Golubovićima i svim nevino stradalim u prethodnom ratu. – izjavio je za portal novikonjic.ba Zoran Pologoš.

Za ratni zločin protiv stanovništva M. Macić (umro početkom 2012. godine), A. Landžo i J. Potur osuđeni su 8. februara 2001. godine na kazne zatvora od 12, 12 i 8 godina zatvora koje su i odslužili.

Slični članci

Back to top button