BiHDruštvoKonjicPolitikaVijesti

Evo kakva je atmosfera na sastanku u Konjicu: Zamišljena lica dok Dodik govori o…

U Konjicu je u toku sastanak vladajuće koalicije na nivou države Bosne i Hercegovine.

Sudeći prema fotografijama objavljenim na zvaničnoj Facebook stranici Socijaldemokratske partije, većina predstavnika “Trojke”, SNSD-a i HDZ-a je zamišljena. Na jednoj od fotografija čelnik SNSD-a Milorad Dodik govori dok ga svi ostali pomno slušaju.

Tema sastanka su, između ostalog, posljednji udar iz bh. entiteta Republika Srpska na Ustavni sud BiH, njegovo novo zakonsko rješenje koje predlaže SNSD, raspodjela novca s državnog računa, imenovanje novog ministra finansija…

Prije sastanka predsjednik SDP-a i federalni premijer Nermin Nikšić je poručio kako je “jedini način da idemo naprijed je da razgovaramo”.

– Hoćemo li u tome uspjeti, ne znam, ali ako ne pokušamo, siguran sam da nema šanse za dogovor. I da, danas ću ponovo sjesti da razgovaram i sa Dodikom i sa Čovićem i ponovo ću ih pokušati uvjeriti da zajedno možemo i moramo graditi bolju i sigurnu budućnost za sve građane, za sve Bošnjake, sve Srbe i sve Hrvate. Razgovarat ću uvijek sve dok postoji prostor za razgovor – napisao je, između ostalog, Nikšić.

Faktor

Slični članci

Back to top button