DruštvoKonjicKulturaMagazinVijestiZabavaZanimljivosti

DANI GRADA KONJICA Održana 8. Neretva MEDIA regata

FOTO: Vanja Ilicic, facebook

Novinari, fotografi, snimatelji i drugi medijski radnici iz 27 medijskih kuća iz Bosne i Hercegovine bili su učesnici Neretva MEDIA regate, koja je 24. i 25. juna održana u Konjicu osmi put, u organizaciji Udruženja „Zelena rijeka“ i Agencije za ekonomski razvoj „Prvi korak“ Konjic.

Nezavisni news media portal novikonjic.ba i ove godine imao je svoju delegaciju u sastavu: Sanela Muhibić, Ajla Kovačević i Dino Muhibić.

Svi oni su bili prisutni na ceremoniji predstavljanja projekta „Welcom to Konjic“, posjetili Titov bunker, uživali u raftingu na Neretvi od Glavatičeva do Džajića buka, gdje je za njih organizovano i druženje.

Dani Grada Konjica: Održana 8. Neretva MEDIA regata

Samra Čomor Bekirović, u ime udruženja „Zelene rijeka“ je izjavila da je originalni cilj Neretva Media regate promocija ljepota konjičke regije, da se zaštiti sve bogatstvo koje imamo.


„Veliko nam je zadovoljstvo da naša regata promoviše sve što se može uraditi u Konjicu, ne samo rafting, već i planinu Prenj, Titov bunker i sve ostalo, i da imamo sve više građana iz BiH koji dolaze u Konjic. Mi smo se vodili time da će priča biti ispričana najbolje, ako se doživi, a to je priča ispričana jezikom prirode. Željeli smo da novinari dožive avanturu, da osjete adrenalin, da nešto novo nauče tako da smo u saradnji sa Gradom Konjicom našli sistem i novinare vodili u Titov bunker, u Zavičajni muzej, u rodnu kuću Zuke Džumhura, imali su priliku da vide da Konjic nije samo Neretva, već mnogo više. Oni su nakon toga pisali reportaže, snimali video uratke i fotografije, i to je obišlo ne samo BiH već i regiju, i primjetili smo da ima koristi, da ima napretka“ – izjavila je Samra, navodeći da je sretna što su ove godine dio projekta „Welcom to Konjic“, jer su učesnici 8. Neretva MEDIA regate prisustvovali ceremoniji predstavljanja tog projekta, kao i to što su od prošle godine uvršteni u program manifestacije Dani Grada Konjica.

Dani Grada Konjica: Održana 8. Neretva MEDIA regata

Prvo mjesto u raftingu na Neretvi, od Glavatičeva do Džajića buka, na 8. Neretva MEDIA regati pripalo je učesnicima portala Furaj.ba, tiktokerki Elmi Papić i fotografu Amaru Burki, koji je izjavio da je prvi put bio na raftingu i da ga raduje pobjeda, te da mu je ovo prelijepo iskustvo koje će pamtiti.

Dani Grada Konjica: Održana 8. Neretva MEDIA regata
Pobjednička ekipa

Drugo mjesto su osvojili TNT radio, Kanal 6 i Radio 8, a treće mjesto fotograf Ines Lučić, Radio Sarajevo i Klix.ba.

Dani Grada Konjica: Održana 8. Neretva MEDIA regata
Drugoplasirana ekipa
Dani Grada Konjica: Održana 8. Neretva MEDIA regata
Trećeplasirana ekipa

Nejla Ramović, u ime organizatora, je izjavila da na ovogodišnjoj Neretva Media regati nije bio najveći broj učesnika do sada, ali da je evidentno da raste interes medija za ovaj događaj, kao i takmičarski duh učesnika, tako da ne sumnja da će organizovati i 9.Neretva MEDIA regatu.

Dani Grada Konjica: Održana 8. Neretva MEDIA regata

Za Vanju Iličić, novinarku BH radija 1, urednicu emisija o turizmu u ovom mediju, ovo nije bio prvi rafting, ali jeste najljepši.
„Radovala sam se da ponovo dođem na Neretva Media regatu i bila je odlična. Nisam je doživjela kao takmičenje, nisam mogla, jer sam uživala. Bila sam više puta na raftingu niz Neretvu, ali nikada mi bolje i ljepše nije bilo“ – izjavila je Vanja, koja je snimila mnogo materijala tokom boravka u Konjicu, koji će emitovati u svojim emisijama.

Dani Grada Konjica: Održana 8. Neretva MEDIA regata

Osim Vanje, i svi ostali učesnici 8.Neretva MEDIA regate će snimljene audio i video zapise, kao i fotografije, prezentovati u svojim medijima, i tako na najljepši način predstaviti turističke potencijale koje u izobilju nudi Konjic.

Dani Grada Konjica: Održana 8. Neretva MEDIA regata

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button