BiznisDruštvoKonjicNVOPolitikaPrivredaVijestiZanimljivosti

NAJAVA: U Srednjoj školi Konjic sajam novih biznisa – “LiNKujmo se radi podrške biznisima”

Sajam novih biznisa i B2B susret „LiNKujmo se radi podrške biznisima“ bit će održan u petak, 16.06.2023. godine sa početkom u 11.30 sati u holu JU „Srednja škola“ Konjic, Ulica M. Tita broj 80, 88400 Konjic.

Događaj se organizuje u okviru EU4BusinessRecovery projekta, koji finansiraju Evropska unija  i Savezna Republika Njemačka, a provode GIZ, MOR i UNDP. Cilj projekta je jačanje ekonomije Bosne i Hercegovine i smanjenje posljedica izazvanih pandemijom Covid-19 kako bi se sačuvala postojeća i osigurala nova radna mjesta i na taj način smanjile negativne socijalne posljedice poput nezaposlenosti, siromaštva ili migracije.

U okviru ovog projekta Evropska unija i Međunarodna organizacija rada su podržale pet lokalnih partnerstava za zapošljavanje (LPZ) u BiH, a među njima i Lokalno partnerstvo gradova Mostar i Konjic, i općine Prozor Rama. Sajam se održava s ciljem promocije 26 novih biznisa uspostavljenih u okviru projekta „LiNK4StartUps“ koji realizuje ovo partnertvo, a koji ima za cilj podržati nastanak novih biznisa koje vode ranjive kategorije na tržištu rada.

LPZ Mostar, Konjic i Prozor-Rama čine LiNK Mostar, Grad Mostar, Grad Konjic, Općina Prozor – Rama, Služba za zapošljavanje HNK/Ž, Univerzitet “Džemal Bijedić” Mostar – Ekonomski fakultet, RadIN d.o.o. Mostar i Eurosjaj d.o.o. Konjic.

Prisutnima će se obratiti:

–          Osman Ćatić, Gradonačelnik Grada Konjic

–          Elisabet Tomasinec, šef Političkog odjela Delegacije Evropske unije i Ureda EUSR u BiH

–          Lejla Tanović, koordinatorica Međunarodne organizacije rada u BiH

–          Radmila Komadina, glavna savjetnica Grad Mostar

–          Josip Juričić,  rukovoditelj službe za razvoj, poduzetništvo, obrt i finansije Općina Prozor Rama

Slični članci

Back to top button