DruštvoHercegovinaJablanicaKonjicPolitikaVijesti

Konjičanka Sedina Hejub: Poštujem stav predsjednika Komšića. Neću glasati za Vladu!

“Imam puno prijatelja i u SDA i u SDP ali ne postoji ovosvjetska sila i moć da na mene može uticati da promjenim svoj stav”.

Sadina Hejub i Zoran Mikulić, poslanici u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona bili su “zlatni glasovi” u kombinaciji HDZ – SDP za formiranje Vlade ovog kantona.

Nakon što je prošle sedmice Predsjedništvo DF odlučilo da će ta stranka biti u opoziciji, te istaklo da “koaliranje sa SDA ne dolazi u obzir”, kombinacije pet stranaka (dva HDZ-a, SDP, DF i NiP) u vlasti propale su.

Ipak, čelnici SDP-a HNK i Mostara gaje nadu da bi se tu ipak moglo desiti neki “preokret”.

To je potaklo spekulacije da će se dvoje poslanika DF-a “slomiti” i – uspkros odluci Predsjedništva DF – ući u vladu.

“Što se tiče formiranja vlasti u HNK ja poštujem odluku mog predsjednika i ostajem dosljedna Demokratskoj fronti.

Tako da zvanično poštujem stav stranke. Sve ostalo su špekulacije na koje više i ne obraćam pažnju”, kaže za Politicki.ba Hubijar.

Ona, odgovarajući na naše pitanje navodi i da “nema ponuda vjerovatno i što svi koji me dobro poznaju zanju da ja neću nikada pristati i da sam čvrsta u svojim stavovima”

“Imam puno prijatelja i u SDA i u SDP ali ne postoji ovosvjetska sila i moć da na mene može uticati da promjenim svoj stav.

Moja politička karijera je započeta u DF i vjerujem da se samo tu može završiti”, rezolutna je Hejub u izjavi za Politicki.ba. 

Pokušali smo dobiti i stav Mikulića. 

No, do objavljivanja ovog teksta on nije odgovorio na naše poruke. 

Osovina HDZ-SDP ipak se nada da bi, uz podršku dva poslanika Hrvatske republikanske stranke, mogli izabrati novu vladu. 

HRS bi, navodno, ostao u opoziciji, a ista uloga u Skupštini HNK po tom scenariju namijenjena je SDA i Narodnom evropskom savezu. Ove dvije partije u Skupštini HNK imaju osam poslanika (SDA 7, NES 1).

Predsjednik KO SDA HNK Edin Mušić u razgovoru za Politicki.ba poručio je da ovaj blok ne odustaje od svojih stavova i da HDZ BiH na primjeru Stoca i Čapljine najjasnije manifestira svoj odnos prema Bošnjacima u HNK.

Slični članci

Back to top button