Hercegovina

MUP HNK / UHAPŠEN DVOJAC Mostarac i Sarajlija osumnjičeni za krađu u Neumu

Proteklog vikenda (2-5.6.2023.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 13 prijava; na području Mostara 3, na području Čapljine 3, na području Konjica 2, na području Neuma 2, na području Čitluka 2 i na području Prozor-Rame 1.                     

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je 5 prekršaja; na području Mostara 3, na području Neuma 1 i na području Čitluka 1.               

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 11 saobraćajnih nesreća; na području Mostara 6, na području Čapljine 2, na području Čitluka 1, na području Konjica 1 i na području Jablanice 1. Jedno je lice zadobilo povrede neutvrđenog stepena, dva lica lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 2.6.2023. godine u PS Mostar Centar prijavio je dežurni u KPZ Mostar kako su u prostorijama KPZ-a zatekli beživotno tijelo jednog zatvorenika. Policijski službenici utvrdili su da se radi o M.K. (1970) iz Kupresa, koji je izvršio samoubistvo vješanjem u WC-u KPZ Mostar.
  • 4.6.2023. godine, oko 23,00 sati, policijski službenici PS Neum su, po brzojavci PS Čitluk, na području Neuma lišili slobode R.C. (1998) iz Mostara i L.H. (2005) iz N. Sarajeva zbog osnovane sumnje da su počini KD „Krađa“. Isti su predati pripadnicima PS Čitluk.

Slični članci

Back to top button