DruštvoKonjicVijesti

Konjic se danas oprostio od velikog čovjeka i načelnika – Emira Bubala

Sala Gradskog vijeća u Konjicu bila je premala da bi primila sve one koji su danas prisustvovali komemoraciji povodom smrti bivšeg načelnika Konjica, Emira Bubala.

Pred članovima porodice, saradnicima, prijateljima i poštovaocima Emira Bubala, prigodnim riječima su se oprostili: Osman Ćatić, Fadil Tatar, Biljana Handžo, Halil Gagula, Salih ef. Jusufović i Dino Bubalo koji su s tugom i bolom u glasu, ali i dubokim poštovanjem i ponosom, pričali o zaslugama i veličini Emira Bubala.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić je zaželio da svako od nas sačuva sjećanje na dane i zajedničke susrete s bivšim načelnikom, čovjekom koji nije gubio vrijeme na isprazne razgovore, čovjekom koji je bio od akcije i sve nas poticao da idemo dalje. Smatrajući da je to bio veliki lokalpatriota čiji je gubitak nenadnoknadiv za nas, kao i sve ono što je stvorio, čineći da se svako od nas osjeća dobrodošao u ovaj grad.

Fadil Tatar, bivši sekretar Općine Konjic i dugogodišnji saradnik i prijatelj, istakao je da će najbolje o Emiru Bubalu svjedočiti djela koja su očigledna. Istaknuvši da je bio jednostavan, skroman, čovjek velikog srca čiji je korak bio uvijek ispred svih. Njegove zasluge su nemjerljive jer je u svaki dio Konjica utkao svoje djelo i genijalnost, živeći tiho, dostojanstveno i nenametljivo.

Bio je sretan pretvarajući poslijeratnu ruševinu u grad cvijeća, fontana, muzeja, mostova, šetnica… Pod čijom vizijom i radom se grad izdužio, narastao…

Samouvjereno, i bez straha i dileme, započeo je stari most, dugogodišnji san Konjičana koji ostaje kao jedan u nizu od brojnih mostova koje je podigao.

Istrajnost, konkretan rad, predanost, vjera, kućni odgoj, plemeniti odnos prema svemu, samo su neke od osobina koje su ga krasile. Emir Bubalo će živjet kroz svoja djela i ono što je ostavio iza sebe, riječi su Saliha ef. Jusufovića, koji smatra da je počastvovan što je imao priliku drugovati s njim, naglasivši da čovjek kad ode s ovog svijeta, on idalje živi, jer kad pogledamo oko sebe, vidjet ćemo da je živ kroz svoja djela koja su nemjerljiva i o čijem radu i zaslugama će se pričati još dugo.

Slični članci

Back to top button