DruštvoKonjicVijesti

“Problem klađenja u našem gradu” predstavila učenica Emina Džajić na Finalnoj Civitasovoj smotri u Sarajevu

Tim učenika koji je osvojio prvo mjesto na kantonalnom takmičenju “Projekt građanin” danas je svoj rad na temu “Problem klađenja u našem gradu” predstavio na Finalnoj smotri u Sarajevu u Velikoj sali zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.


Projekt “Problem klađenja u našem gradu” u jednominutnom govoru predstavila je učenica Emina Džajić, koja je naglasila razloge pokretanja projekta, obrazložila proces istraživanja te postignute i očekivane rezultate.

Nakon razmjene iskustava i informacija s drugim učenicima učenici su u osvrtu na iskustvo rada istakli sljedeće utiske:
“Cijenimo i zahvaljujemo Civitas Bosne i Hercegovine na prilici da predstavimo svoj projekat i da se upoznamo s ostalim idejama i projektima. Ovo je za nas nezaboravno iskustvo koje je osnažilo naša uvjerenja i nastojanja da demokratski djelujemo i mijenjamo društvo u kojem živimo. Slušajući inspirativne priče naših vršnjaka, ponosni smo i počastvovani što smo bili dijelom tako lijepog i značajnog programa. S obzirom na to da smo realizovali veliki dio našeg plana akcije i na dobivenu podršku, u predstojećem periodu preduzet ćemo finalne korake kako bi se naš projekat “Problem klađenja u našem gradu” što prije našao na sjednici Gradskog vijeća Konjic i bio usvojen.

Tim Srednje škole Konjic su sačinjavali učenici trećeg razreda matematičko-informatičke gimnazije: Emina Džajić, Ilma Sultić, Nađa Džumhur, Hamza Bubalo, Sarah Karkelja, Nađa Masleša, Ibrahim Ali Šoljić, Ejla Macić, Sead Gakić, Ehlimana Hadžajlija, Ilma Vrtić i Amna Macić, objavljeno je na stranici škole.

Foto: Srednja škola Konjic

Slični članci

Back to top button